joi, 16 aprilie 2009

DESPRE LUCIA - TERORISTA NECESARĂ

Am așteptat să treacă ceva vreme ca să mă dumiresc ce se întâmplă cu blogul Teroristei Lucia. Pentru cei care nu știu, ea a anunțat că închide blogul, după trei ani, din cauza tensiunilor din afară...
N-am înțeles de ce exact acum a luat această hotărâre și am crezut doar că e bine să testeze piața virtuală cu câte o farsă de felul ăsta. Ei bine, lucrurile chiar par serioase.
Într-un fel sau altul, ea a fost cea dintâi bloggeriță care a fost luată în serios de revistele culturale. Chiar de edituri. E mare lucru. Cei care nu știu cum funcționează o editură n-au cum să priceapă ce rol a jucat Lucia. Sunt convinsă că ea știe asta și dacă a ținut atâta vreme blogul, e clar că a avut sute de satisfacții, în primul rând editoriale, dar și invitații din partea revistelor culturale tipărite să colaboreze. Nu mai vorbesc de cititori. A fost luată in seamă.
In privinta identității ei, lucru mai penibil numai într-o țară de oligofreni poate exista: e x sau y? nu, nuuuu, e zzzz!!! aaa! hm, credeam ca e xx2.... Sau radical din doi.
Evident că acești oligofreni care se și dau în stambă nu pot face diferența între ambalaj și conținut. În loc să aprecieze ce anume ambalează Lucia de ani de zile, adik un soi de cultură convenabilă, transmisă util și practic, cu sinceritatea totdeauna convingătoare, ei bine, toate astea nu mai contează când e vorba de adevăr. Nu-i așa, adevărul este cel al ambalajului. Prin urmare, existăm dacă știm who the f... is Lucia... Scuzați reacțiunea, dar sunt așa de nervoasă, nici măcar jazzul nu mai ajută...
Pe de altă parte,mi-am zis: lasă că se apucă de alt blog, cu alt nume. Poate, dar nu mai e așaaa! Nu mai poți vorbi de naturalețea de altădată. Și chiar sunt curioasă câți or să acuze pe viitor zeci de bloguri că de fapt sunt scrise de Luciat. Ea dispare dar va fi mereu prezentă veți vedea.
Dragă Lucia, nu mă interesează cine ești, ce ești, că ești unul sau mai mulți oameni, că ești extraterestru sau chiar Ceaușescu, tu ești ceea ce trebuie: cea care ne aduce bucuria lecturii ca un joc cu păpuși.
Eu zic așa: după Sărbători, reapari în forță cu un mesaj pt cei mici (la minte): Credeați c-ați scăpat de mine, neicușorilor!!

Eu una o aștept nu pe Lucia Terorista, ci pe Lucia The Terminator.

Cu drag,
A doua cititoare (na, ca să fiu în ton corect politic!)

3 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Da? si ce "ambala" Lucia asta de avea atata trecere la edituri?

5 iulie 2009 la 17:07  
Blogger THE SECOND READER a spus...

Chiar nu am urmarit disputele si ce anume aveau a face editurile cu postarile dumneaei. Ideea era ca articolasele ei critice au ceva aparte, spumos si inedit totodata, nicaieri de gasit in revistele culturale. Sincer nici nu ma intereseaza cine e, ce treaba are cu editurile, ci ce scrie si cum scrie. Daca cumva sugerezi ca ea facea promo si de aici partizanatele ei, chiar ar fi ceva sa convingi sute de internauti sa citeasca. Daca are sentinte gratuite isi pierde singura credibilitatea. Mie una imi lipseste si sunt sigura ca si tie.

7 iulie 2009 la 21:24  
Anonymous Anonim a spus...

Asa o fi, dar n-am inteles de ce n-a spus clar: "sunt VF prietena lui TOB". Care era problema?

25 octombrie 2009 la 20:44  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire